El moviment LGTB de Catalunya ha tornat a instar diferents partits per a seguir treballant per tenir una llei contra l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia. Ja durant la campanya electoral 4 entitats: Casal Lambda, Coordinadora de Lesbianes, Gais,Transsexuals i Bisexuals de Catalunya, Front d’Alliberament Gai de Catalunya i Famílies Lesbianes i Gais van instar a les diferents candidatures a signar un compromís per a impulsar aquesta Llei.
ERC,PSC,ICV EUIA, SI i les CUP van signar el document així com, la llavors diputada, Neus Munté de CIU també es va comprometre amb matisos per treballar-hi contra l’homofòbia i per una legislació que la combatís.

 

 

Hi ha una demanda clara i motius per l’esperança tot i que les entitats ja van criticar el fet que el pacte d’estabilitat parlamentària d’aquesta legislatura no recollís el compromís per tirar endavant aquesta norma, i en el debat d’investidura la llei no va ser un element important per a la majoria de grups parlamentaris.

Un cop el nou Parlament té ja un calendari de treball les diferents entitats s’han dirigit als diferents grups parlamentaris i a la actual consellera i presidenta del Consell nacional LGTB.

En aquesta nova demanda les entitats insten a ” una reunió de treball el més aviat possible per engegar el procés necessari perquè la Llei contra l’Homofòbia sigui una realitat durant aquest primer any de la X Legislatura. L’aprovació d’aquesta norma ha de vetllar per un tracte no discriminatori vers les persones del col•lectiu i actuar en contra d’aquells que promoguin actituds i fets homòfobs.”
Les diferents entitats valoren que un cop superada l’etapa del compromís cal posar-se a treballar en el text per tal de poder aprovar, tan aviat com es pugui, la llei.

Les entitats també recorden, en la carta publicada, la voluntat de participació i d’implicació activa i constructiva. Katy Pallàs, presidenta de la FLG, ha declarat a idemtv que “per aconseguir aquest gran objectiu s’hauran de incloure mesures a la futura llei que impliquen fer palès al currículum escolar i la formació del professorat contingut sobre la diversitat familiar i afectiu-sexual a més de la tipificació de faltes d’agressió per bulling homofòbic a les nostres escoles.” També afirma que “L’escenari educatiu és molt revelador de quina és la situació actual envers l’homofòbia. La llei de matrimoni igualitari ha contribuït sortosament a millorar aquesta percepció social del nostre col·lectiu però les darreres dades de les recerques sobre bulling homofòbic a les escoles de primària i secundaria demostren que aquesta diversitat resta molt i molt invisibilitzada”

En aquest marc polític les entitats han destacat i valorat la recent aprovació de l’ordenança municipal de Salt que sanciona les actituds homofòbes, sent el primer municipi català que recull aquesta penalització en la seva normativa. El camí fet fins ara és molt important i la unitat d’acció del moviment LGTB ha quedat palesa, amb aquest front comú. La majoria parlamentària favorable a la llei (tal com es recull en la notícia publicada el passat 8 de desembre QUINA LLEI CONTRA L’HOMOFÒBIA?)

Ara, un cop més, el Parlament i el Govern han de donar resposta al col·lectiu LGTB i el moviment vol i ofereix implicació i voluntat constructiva per tal de fomentar una convivència respectuosa i condicions de llibertat i justícia per a totes les persones sigui quina sigui la seva orientació sexual o la seva identitat de gènere.