El governador de Califòrnia, Jerry Brown, va sancionar una llei que prohibeix l’anomenada teràpia de “conversió” dirigida a “revertir” l’homosexualitat en menors. La mesura prohibeix que qualsevol menor de 18 anys emprengui esforços per canviar la seva orientació sexual. La mesura és la primera del seu tipus a ser aprovada a nivell d’un estat.

Califòrnia es va convertir en el primer estat de la nació a prohibir i posar fi als tractaments i teràpies psicològics als menors de 18 anys, tendents a canviar l’orientació sexual, que en molts casos han conduït al suïcidi.

Això va ser possible després que el governador va fer llei, la proposta 1172 del senador demòcrata de Torrance, Ted Lieu la qual entrarà en vigor a partir de l’1 de gener de 2013.

“Ningú ha de romandre passiu mentre els nens són abusats psicològicament, i qui vulgui que obligui a un nen a tractar de canviar la seva orientació sexual ha d’entendre que això és una cosa inacceptable”, va dir Lieu a través d’un comunicat.

Va emfatitzar que el governador Brown ha de ser reconegut per protegir la joventut de la comunitat gai, lèsbica, bisexual i transgènere del que ha anomenat “xarlatanisme”.

Lieu havia presentat la ara nova llei el febrer passat per posar un alt a les pràctiques de proveïdors de salut mental que asseguren que poden canviar l’orientació sexual d’una persona.
La comunitat mèdica ha catalogat com esforços com no científics i perillosos perquè en alguns casos, han conduït posteriorment al suïcidi oa l’angoixa física i mental dels pacients.

Els emocionals testimonis de supervivents durant les audiències al Capitoli on es va debatre la mesura, van fer que els legisladors aprovessin el projecte de llei i l’hi enviessin al governador per a la seva consideració.

La nova legislació es va basar en estudis fets per més de 40 anys que demostren que l’orientació sexual d’un individu, ja sigui gai, bisexual o heterosexual no és una malaltia, desordre, malaltia, deficiència o una limitació.

Font: El Ciutadà | Univisión