Zero discriminació

Zero discriminació

EDITORIAL

L’1 de març és el dia per la discriminació zero, impulsat per ONUSIDA que ha endegat una campanya que porta per lema “Obre’t al mon, estén la mà”. Una campanya genèrica que feia èmfasi en la lluita contra la SIDA “Estigmatitzar els qui viuen amb el VIH desincentiva les persones a fer-se la prova i a rebre l’assistència sanitària i el tractament, que són vitals”.

Una campanya senzilla, positiva, de visibilitat que volia donar a conèixer la pervivència de les discriminacions; demanar el compromís per acabar amb l’estigma i denunciant tot tipus de discriminació: la manca d’accés a l’educació d eles dones, els 76 països que encara criminalitzen i penalitzen l’homosexualitat, la por dels homes que tenen sexe amb homes a anar als serveis de salut en alguns països, la clara bretxa salarial que afecta a les dones, el maltractament que pateixen les persones amb discapacitat en l’assistència sanitària… són alguns dels inputs que la campanya denuncia.

La campanya, de forma molt institucional, vol la sensibilització, el reconeixement i el suport de les persones que pateixen discriminació i ho ha volgut fer en forma d’una papallona transformadora, la que ha de donar pas a la diversitat.

Articles semblants

lgtb terrassa idemtv

3331