“I visqueren felices”

“I visqueren felices”

10608

Aquest és el projecte del llibre “ I visqueren felices. Relats de lesbianes, raretes i desviades” un llibre que forma part d’un projecte de visibilització i la voluntat de dotar d’elements positius el fet de ser i sentir-se lesbiana o dona transgènere.

El projecte ha estat impulsat per Heura Marçal, Sònia Moll, Silvia Merino i Mercè Ventura, amb la voluntat de donar “happy end” a històries quotidianes de dones lesbianes i trans, quan els referents artístics, literaris, cinematogràfics i socials no són, massa sovint positius ni feliços.

 

 

L’inici del projecte va ser un concurs literari en el que els relats presentats havien de tenir un final feliç, fugint de les tragèdies que normalment es plantejaven: creació de la lesbicitat.

Carme Pollina, Bárbara Ramajo, Marta Pérez Sierra, Mariona Serrasolses, Anna Caballé, Laura Marbiol, Isabel Franc, Naila Vázquez… Són algunes de les autores de les obres publicades que tenen forma de relat, còmic , conte il·lustrat… i que curiosament no expliquen històries d’amor.

Amb aquest llibre es vol vertebrar un projecte de sensibilització i visibilitat que, ara ja s’està treballant, també, amb alumnes d’educació secundària. Un llibre per no perdre’s i un projecte ambiciós i positiu.