Fa uns dies, es va repassar en un acte, la importància de l’acció unitària i conjunta en la consecució de la nova llei de per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Ha estat un camí llarg, liderat pel moviment, però en sintonia i complicitat amb àrees i persones de Govern, del Parlament, organitzacions polítiques… no sempre el consens era total però, finalment la llei ja és una realitat. Aprovada, com ja vam explicar el passat 2 d’octubre i que ja és vigent des de la seva publicació al DOGC el passat dia 18 d’octubre.

Així doncs, ja tenim la llei en vigor. Catalunya torna a recuperar el lideratge en els drets LGTB, però encara queda camí per fer. Aquesta llei, s’ha de desplegar i per això cal un reglament que també caldrà reclamar i consensuar. Per altra banda, la llei garanteix, però no acaba amb la violència i la discriminació LGTBfoba i, ha de ser el col·lectiu, hem de ser les persones LGTB les que amb la nostra visibilitat, la nostra denuncia i el suport social que posem sobre la taula que els drets no són només una llei, no són només un paper sinó que són un element imprescindible per al desenvolupament normal de la vida de les persones que estimem persones del mateix sexe, els dos sexes o som trans o intersexuals.

S’ha de dir que en qualsevol país normal, la llei hauria estat referència internacional. Si la llei fos francesa o alemanya tothom aplaudiria i correria a fer un aplicació al propi estat. Som un país sense estat i, lluny d’això, tot queda dins de casa. Creiem que hem de fer un gran exercici de pedagogia i, des de IDEMTV així ho exigim a aquest Govern.

La llibertat de viure i estimar és dona pel simple fet de ser humans i humanes i el que reclamem és poguer-ho fer. Les lleis magnes (l’Estatut la Constitució) ja reconeixien aquest dret, ara tenim una llei que ho avala i desenvolupa i, a més, sanciona aquells que discriminen.

Ja la tenim aquí, ja és una realitat. Fem-la nostra i defensem-la!