L’Amore è Uguale Per Tutti, una plataforma reivindicativa a Itàlia

L’Amore è Uguale Per Tutti, una plataforma reivindicativa a Itàlia

1593

per Carme Porta

Mario Allegranzi és l’iniciador de L’Amore è Uguale Per Tutti a Itàlia. Una idea que va néixer fa cinc anys com a plataforma reivindicativa i de sensibilitzacio social. Ens ho explica de primera mà.

Que és L’Amore è Uguale Per Tutti?

És una plataforma virtual que va néixer el 2015. Es desenvolupa, bàsicament, a les xarxes socials, a partir d’una pàgina de facebook i, en menor escala, a instagram i tuiter. Va néixer, precisament, amb aquest objectiu: crear un espai virtual on poguer tractar temes relacionats amb el col·lectiu LGTB a Itàlia, sobretot a nivell de drets, avenços en la situació d’acceptació i enfocar-se en temàtiques que poguessin interessar el col·lectiu i, també, difondre missatges per tothom per a entendre millor aquesta realitat.

Com va sorgir la idea?

La idea va sorgir durant una de les meves llargues permanències als Estats Units, havia anat a aprofundir el meu coneixement professional en l’àmbit audiovisual. Tenia ganes de realitzar alguna cosa relacionada amb el món audiovisual per posar-ho en pràctica. El primer projecte, i d’aquí va sorgir tot, és un vídeo Italia, è arrivato il momento, que se centra en el tema del matrimoni igualitari perquè, en aquell moment, hi havia iniciades converses amb el govern per aprovar la llei d’unions civils i no la de matrimoni. La plataforma es va crear en paral·lel al llençament del vídeo a xarxes amb aquesta reivindicació.

Quins són els objectius de la campanya?

Els objectius se centren en la difusió del missatge d’acceptació i la idea principal és la de fer divulgació de projectes audiovoisuals o a les xarxes socials per crear més sensibilització i consciència a la població italiana, no ja les persones homòfobes o discriminatòries sinó que mai han tingut contacte amb persones LGTB i que no s’han plantejat mai si accepten o no el matrimoni igualitari o més drets pel col·lectiu. Crear una consciència que abans no existia, una sensibilització que fins a aquell moment no s’havia intentat difondre. La idea principal és que si una persona és homòfoba es quedarà així, desafortunadament, però si algú no té una opinió perquè mai s’ha aturat a pensar si està a favor o no, el que considera respecte al col·lectiu LGTB hi ha una bona part de la població amb la que es pot treballar per crear aquesta sensibilització

Com es manté en el temps una comunitat i mobilització virtual com aquesta?

En aquest sentit, la campanya i la plataforma virtual ha tingut èpoques de més activitat i altres de menys, no sempre hem mantingut la mateixa línia a nivell de presència a les xarxes. Han anat sorgint altres projectes al llarg del temps bé propis, o bé en col·laboració. En diverses ocasions hem col·laborat amb el Casal Lambda de Barcelona, vam fer, fa un parell d’anys, un projecte audiovisual molt interessant relacionat amb el suïcidi dins del col·lectiu LGTBI, perquè considerem que és una temàtica de la que es parla molt poc i hi ha molt poc material. Vam decidir començar aquesta aventura de col·laboració que va ser molt positiva i vam acabar fent un vídeo de sensibilització que va tenir una acollida molt positiva a Catalunya i l’estat espanyol. Aquesta ha estat la dinàmica durant aquests anys, han anat sorgint projectes.

Teniu propers objectius i campanyes?

Ara mateix estan començant a sorgir algunes idees per a noves campanyes per a noves campanyes. Ens estem acostant a la celebració dels 5 anys de la creació de la plataforma com del llençament del vídeo a Itàlia. La idea és tornar a tenir més presència a les xarxes, tornar a contactar amb les persones que esn segueixen i començar a bastir nous projectes. A Itàlia ara amb l’aprovació d’una llei contra l’homotransfòbia és un moment importat i podria ser que ens centressim en això ara, però la idea és seguir amb la sensibilització, no només pel que fa a la legislació sinó altres aspectes: culturals, d’acceptació social… és a dir que aviat tindrem novetats.