El Fill del legionari

El Fill del legionari

“El fill del legionari” és el títol d’un còmic d’Aitor Saraiba, un il·lustrador de referència que mai ha amagat la seva homosexualitat. En aquest llibre reflexiona sobre com ha anat construint la seva vida, les seves relacions i, especialment la relació amb el seu pare., però també com ha anat construint-se com a professional i les dificultats del ser diferent, de sentir-se sol i no reconeixer-se.

Aquesta novel·la gràfica és reflexiva i recull, també, retalls de la pròpia vida; alegries, tristeses, amors, desamors, el descobriment de la sexualitat, la sortida de l’armari, l’homofòbia en pròpia pell… que ens mostra en un exercici narratiu impressionant i de clara visibilitat i de lluita que vol arribar a tot els tipus de públics.

“Fue también en 4º de carrera cuando empecé a pasar más tiempo en Madrid que en Cuenca. Todo empezó porqué fui un día a una fiesta de travestis en Madrid y conocí un montón de gente; gente encantadora, gente mala, gente tonta, gente buena y gente perdida”

A l’autor, no li agrada etiquetar la seva obra però també vol reflectir en el seu llibre la lluita per la normalitat des de les identitats diferents i la creació de referents diversos per al col·lectiu LGTB a partir de la seva pròpia experiència.
Saraiba ens mostra una narració àgil i entenedora i un dibuix que recull tota l’experiència i l’ànsia de llibertat que anhela i per la que lluita, i l’expressió de la diversitat que creu imprescindible per créixer i normalitzar les diferències