Reus té ploma

Reus té ploma

En els darrers anys, i amb la iniciativa pionera del FAGC-Girona, les entitats del col·lectiu LGTB han anat extenent-se arreu del país. Era Barcelona, cap i casal, qui centralitzava les iniciatives del moviment però, poc a poc, persones d’arreu del territori de Catalunya van decidir tirar endavant associacions d’àmbit més lligat al seu territori i que han anat quallant i creixent. Entitats com FAGC-Girona, EGALES, Tal com som o H2O són ja referents importants del moviment i han portat a la descentralització dels actes, reivindicacions i espais del col·lectiu.

En aquest sentit, m’agradaria parlar d’H2O… no sóc de Reus però hi tinc grans ligams personals i culturals que m’hi porten de forma regular. H2O va ser inicialment un col·lectiu de Reus que va anar creixent i ara té incidència en tot el Camp (de Tarragona diuen a Tarragona i a seques la gent de Reus…) amb un ideari clar en el que hi ha element centrals: la visibilitat, socialització i sensibilització. La seva tasca és àmplia, de referència social, institucional i pel moviment.

Van crear els premis “Ploma Daurada” l’any 2006 per tal de destacar la tasca de persones i col·lectius envers el moviment o,també, la ploma de plom a aquelles persones que destaquen per la seva LGTBfòbia i atacs al col·lectiu. Són premis simbòlics i que es decideixen de forma participativa i oberta, tothom pot votar l’entitat o persones a qui s’atorguen.

Enguany IDEMTV és una de les entitats nominada a rebre aquesta ploma daurada. IDEM només té un any d’existència i per nosaltres ha estat una sorpresa i un honor el sol fet de tenir aquesta nominació. Jo vull agrair molt personalment aquest fet , i sobretot, la gran feina que a Reus i Tarragona està fent H2O. Massa sovint allò que no passa a la capital del país sol passar desapercebut però no per això és menys important.

Els premis Ploma daurada es faran públics i atorgaran el dia 27 a Reus, allà hi serem cobrint l’acte i demostrant el compromís amb el territori, malgrat les limitacions. Si voleu participar en les votacions podeu fer-ho fins al 25 de juny a la pàgina de facebook d’H2O, on trobareu, també, tota la informació de l’acte.

Els premis al compromís són importants, però, sobretot, són mutus. H2O, així com altres entitats d’arreu de Catalunya, fan una tasca central per la visibilitat del col·lectiu LGTB, per facilitar la vida de persones que mai haurien gosat sortir de l’armari fora de Barcelona, de reivindicació davant les administracions i complicitat per l’impuls de polítiques locals en l’àmbit LGTB… des de la proximitat i amb les dificultats que això comporta. Bons premis Ploma daurada. Ja són 7 anys de ploma a Reus!

 

És tècnica en imatge fílmica. Ha treballat en diverses emissores de ràdio, televisió i publicacions escrites. També ha treballat com a gestora cultural. En el camp de la creació artística i ha participat en projectes audiovisuals i cinematogràfics.
Va ser diputada al Parlament de Catalunya, regidora de l’ajuntament d’Esplugues i Secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania a la Generalitat de Catalunya.
Ha participat en les publicacions 20 anys de feminisme, Dones i Literatura. Present i Futur, Politiche familiari europee. Convergenze e divergenze, entre d’altres.
Actualment és editora i cap de comunicació i col·labora en diferents mitjans LGTB i participa del projecte IDEMTV, amb dos professionals més.