Per no oblidar

Per no oblidar

3790

Sota el títol “Per no oblidar”, la fotògrafa Pepa Vives ha exposat un recull de poemes i fotografies denunciant l’horror dels camps d’extermini nazis. Els versos eren del poeta anarquista de Miravet, Roc Llop, que va viure repressaliat en el camp de concentració de Mathaussen i va retratar la seva experiència en un poemari.

 

 

 

Vives ha volgut recollir aquells patiments i destacar de forma específica el col·lectiu LGTB que va haver de suportar aquella repressió i que ha estat invisibilitzat per la història. Les fotos exposades són del camp de Sachsenhausen, un dels camps on més persones homosexuals van morir assassinades.

Pepa Vives ha volgut destacar amb les seves fotos i els poemes vitals de Llop, l’horror que es va viure, però també denunciar la manca de drets que les persones LGTB seguim tenint, i el fet que l’homosexualitat segueixi sent perseguida i penada , fins i tot amb la pena capital a molts països d’arreu del món.

La denúncia de la violència exercida contra el col·lectiu LGTB ha estat el leit motiv de l’exposició que també ha estat acompanyada de diverses activitats paral·leles de debat, denúncia i performances que han volgut fer aportacions en l’activisme pels drets LGTB.