“Lesbianarium”

“Lesbianarium”

Mares que accepten mentides, monges que no ho són, lesbianes a l’armari, lesbianes que són fora i porten pancarta, lesbianes que fan visibilitat terrorífica… al metro, a la catedral, a l’hotel, a casa… tot un seguit de situacions diverses que ens acosten a un imaginari creat molt proper al camarot dels germans Marx. “Lesbianàrium” és el títol del llibre de relats escrit per Carme Pollina que ara s’ha publicat en català per l’editorial Los libros del Sábado. Al pròleg del llibre, la també excriptora, Neus Arqués destaca “La meva conclussió com a lectora és que tots estem, en un moment donat, en minoria minoritària”

 

 

Els diferents relats recullen realitats diverses de la vida quotidiana de les lesbianes i les converteix en divertides escenes, de vegades no exemptes d’un cert esperit estrambòtic. La clau d’humor és un eix que acompanya i positivitza petits drames humans del nostre dia a dia en la societat.

Lesbianàrium s’acosta a la realitat rient d’ella, rient del propi drama per poder reivindicar-se i, alhora, ho fa des de la diversitat de perfils i situacions que, de vegades prenen caires del tot esbojarrats.
El llibre és un llibre de comèdia, però també un llibre militant que vol mostrar, sense dramatismes, una realitat massa vegades invisible.