Emilio Ruiz és president del Casal Lambda des de març de 2012, tot i que porta més de 20 anys com a soci i ha col·laborat amb la junta directiva en diferents ocasions. Ruiz destaca en l’entrevista que un dels objectius actuals del moviment LGTB és que es treballi l’homofòbia a nivell educatiu i amb els adolescents. Per això des del Casal s’està desenvolupant un projecte de suport i atenció als adolescents LGTB, en col·laboració amb l’Associació de Mares i Pares i de Gais i Lesbianes (AMPGIL) i la Generalitat. Els adolescents LGTB són, segons Ruiz, un dels col·lectius més vulnerables davant de l’homofòbia.

 

 

D’altra banda, Ruiz destaca el paper del Casal com un espai de relació entre els membres del col·lectiu LGTB, i que en fomenta les activitats culturals, d’oci, esportives o lúdiques com ara: el Grup Excursionista, el d’Eurovisió, els de noies, joves, gent gran, transexuals, sords o cristians. El Casal a més compta amb un Centre de documentació LGTB, un bar i espai de reunions i activitats com ara el Festigailèsbic, la Festa de Primavera o la Mostra de Cinema Fire.