Es crea la primera mesquita inclusiva i progressista a Europa que estarà oberta a dones i persones lgtb en peu d’igualtat. La notícia ha estat anunciada per l’associació d’homosexuals musulmans Gai a França (HM2F) i el temple estarà situat a París. Homes i dones podran orar en el mateix espai, en comptes de per separat com és la norma en les mesquites més tradicionalistes. En declaracions al diari Hurriyet, Ludovic Lütfi Zahed fundador de HM2F afirma que les mesquites inclusives neixen dels col·lectius de musulmans que se senten exclosos en les mesquites conservadores on “les dones han d’asseure’s en els seients de darrere i usar un mocador en el cap i els homes homosexuals tenen por d’agressió física com verbal”, va afirmar Zahed que creu que aquestes mesquites seran cada vegada més demandades. La mesquita s’instal·larà, provisionalment, en un temple budista i permetrà beneir matrimonis sota el ritus islàmic del mateix sexe. Zahed considera que la mesquita contribuirà a reduir l’homofòbia en l’islam, i la islamofòbia en la comunitat LGTB. Als Estats Units, on ja fa més temps que hi treballa el moviment LGBT musulmà, hi ha fins a 20 mesquites inclusives on es poden celebrar matrimonis homosexuals perquè ja tenen més camí fet en aquest sentit. Pel que fa a l’estat espanyol ZamZam assenyala que, per ara, li preocupa més que a Barcelona, on viu, no hi hagi cap mesquita perquè el que hi ha són només oratoris, centres i associacions islàmiques, i per ara no s’han plantejat aquesta possibilitat, però si que han donat suport a la que es crea a París.