Amb tota la voluntat

Amb tota la voluntat

Ser voluntari o voluntària d’una entitat és vincular-se en graus diferents de compromís, a un projecte, dedicar temps personal a actuar a favor de la comunitat i les persones.
Les entitats LGTB que donen serveis, tenen un nucli important de persones voluntàries en el suport a les tasques solidàries, organitzatives i d’actuació. El voluntariat és, per a aquestes entitats, bàsic.

Les diferents entitats sempre s’han mogut entre la militància i la professionalització, cosa difícil en la majoria de casos per mancances econòmiques, però també en destaquen la qualitat del compromís social del voluntariat.

 

 

Els diferents projectes que són possibles són d’una àmplia gama i en molts casos cal una formació específica que ajudi a desenvolupar la tasca voluntària.

Donada la importància social de la tasca voluntària les entitats evidencien la necessitat de cura i formació però també algunes obligacions socials que haurien de donar-se en conseqüència.

El dinamisme i el compromís formen part del perfil de les persones voluntàries i en l’àmbit LGTB la visibilitat i la construcció de xarxa són un plus gens menyspreable.