La ILGA està realitzant una campanya europea contra la candidatura del Ministre d’Exteriors maltès, Tonio Borg, a comissari de salut i consum de la Comissió Europea. Borg és conegut per la seva estreta vinculació amb l’Església Catòlica i el seu rebuig als drets sexuals i reproductius de la dona, com el dret a l’avortament i l’anticoncepció, així com a la igualtat de drets de les persones LGTB. En l’Estat espanyol les entitats pertanyents a la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals, (FELGTB) s’han sumat a aquesta campanya europea. En aquest sentit, la Federació ha contactat amb els diputats espanyols en el Parlament Europeu perquè rebutgin Borg per a aquest càrrec, ja que la seva postura respecte als drets de les dones i les persones LGTB és contrària a l’actual marc legislatiu espanyol.

“Sota el paraigua de la llibertat de consciència, els sectors més ultraconservadors d’Europa estan intentant col·locar a un comissari sobre el qual existeix una més que raonable presumpció que pesarà més la seva ideologia religiosa que els interessos de la ciutadania europea que ha de defensar”, ha remarcat Jesús Generelo, secretari general de la FELGTB. Per la seva part, Boti G. Rodrigo, presidenta de la Federació, ha destacat que els ciutadans no van a entendre que els seus eurodiputats “aprovin una candidatura que posa en risc d’involució tot un seguit de polítiques inclusives i de drets fonamentals ja adquirits” i ressalta que “Europa no ha de caminar cap a enrere”.