La fotògrafa Pepa Vives ens parla de música, sobretot amb les seves imatges. I ho fa a partir d’un grup de dones de les terres de Tarragona que ens canten i es reivindiquen.

ROBA ESTESA

Pepa Vives text i fotografies

L’Alba, l’Anna, la Clara, la Clàudia, la Gemma i la Neus són Roba Estesa, un grup de música de les comarques del Camp de Tarragona. I que tenen d’especial les xiques de Roba Estesa per què en parlem aquí? Doncs que son dones, canyeres , catalanes i capaces a part de fer bona música i ficar lletres compromeses amb el col·lectiu a les seves cançons. El seu “folckcalentò” -que va des de la cumbia a les cançons d’autor passant per les cançons tradiconals catalanes- va néixer a l’estiu de 2011, tenen un directe divertit i contundent. D’elles mateixes diuen “Sigui a casa, al carrer o al llit el foc és símbol de festa i de lluita, i sempre va acompanyat de cançons. Així doncs, definim el folkcalentó com el nostre estil, ja que tots els temes tenen aquesta escalfor que tant caracteritza la nostra música

Són les guanyadores del Concurs Sons de la Mediterrània l’any 2015 i han trepitjat escenaris com els de la Fira de Música al Carrer de Vila-Seca, Festival Acústica de Figueres, La Lali Jove a les festes de Santa Eulàlia pel festival Tradicionàrius

El passat mes de maig van treure el seu primer disc “Descalces“, han estat capaces d’engrescar a elements del Seguici Popular de Tarragona per què participaren al seu videoclip oficial “Viu”.

Parlem de la igualtat, la revolució, l’estima, la defensa del patrimoni i les tradicions, la llibertat… en definitiva, parlem d’un sentiment i és així com volem que arribi a la gent

A “Viu” el seu senzill, trobem aquesta barreja de la cultura tradicional, la música de la cúmbia, la visibilitat i normalització de l’amor lèsbic, de l’amor sense limitacions, des de la lluita i la festa amb la frescor del seu missatge.

Com tota la gent del poble
vaig anar a ballar a la Festa Major.
I entre birres i retrobades
va sonar la nostra cançó.

Després d’una nit amb tu, amb tu, amb tu