Feina per a totes

Feina per a totes

Crec que el principal problema de les persones trans és trobar una feina digne i, en el cas de que la tingui, no ser discriminada laboralment.

La integració laboral sense discriminació i exclusió és el nostre repte. Però això és difícil a una societat capitalista, a on l’únic principi és el màxim guany i tot el sistema està dissenyat per a que una petita elit visqui al paradis i la resta de la població només pugui sobreviure o morir en l’intent.

La crisi que patim i els 6 millions de aturats són proves del que estic dient. No proposo, en canvi, un sistema social i econòmic com el que hi havia a la Unió Soviética. La meva proposta és un sistema mixte, on existeixin empreses privades però on el sector públic intervingui decididament a l’economía.

La mà invisible d’Adam Smith beneficia a molts poc i deixa a l’exclosió a la majoria de la societat. Per això, l’Estat ha de resoldre els problemes que els empresaris privats no saben, no poden o no volen resoldre.

L’Estat ha de donar una feina digna a totes aquelles persones que no trobin una feina al mercat laboral privat. L’economia ha d’estar al servei de les persones i no al contrari.

Així, les persones trans podrien trobar una feina digne. S’acabaria amb la por dels treballadors a ser acomiadats. D’aquesta manera els treballadors podrien aconseguir millors condicions laborals.

El Govern esdevindria amic de la clase treballadora, encara que no adversari dels empresaris. Es milloraria l’Estat del Benestar i es reformaria el sistema impositiu, per a que tothom pagui els impostos en funció de la riquesa que disposi i així s’acabi amb el frau fiscal.

Finalment, es crearia una banca publica i es nacionalizaria les empreses elèctriques i els subministraments d’aigua, perquè proporciona bens bàsics per la població.

Tots aquests canvis s’haurien de fer de manera pacífica i democràtica, res de dictadura del proletariat. Hauria de ser una força política la que fes seu aquest programa de reformes i el executés en cas de que guanyés les eleccions al Congres dels Diputats i aquests canvis serien reversibles. Només faria falta que un altre partit arribés democràticament al Govern i tornés al sistema Capitalista actual.

Aquesta seria la solució a la manca de treball de les persones trans i de la resta de la població. Una societat justa és aquella on no existeix la pobresa i la diferència entre els més rics i els menys benestants és moderada. Una societat on governarà el poble mitjançant eleccions democràtiques i on els governants només cercaran el benestar del poble i crear una societat on imperi la Llibertat, Igualtat i Fraternitat.

 

Joana López (Barcelona, 1968). Diplomada en Ciències Empresarials i activista trans. Ha militat en el col·lectiu de transsexuals de Catalunya des de 1998 fins 2003. El 2003, va fundar, juntament amb Gina Serra, l’Associació de Transsexuals de Catalunya i des d’ella segueix lluitant pels drets civils de les persones trans. Des d’abril de 2013 és vicepresidenta segona del Consell Nacional LGTB.
Socialista que creu en la democràcia i partidària d’un sistema econòmic i social que permeti acabar amb la pobresa, la desigualtat social i que ajudi a tots a trobar la felicitat. Un sistema que permeti que hi hagi vida abans de la mort.