L’actor Enric Majó va participar en l’acte institucional del Parlament de Catalunya que commemora el 17 de maig, el Dia internacional contra l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia. Majó va aportar la seva experiència vital i professional amb la lectura del poema, “Six past eleven train” del poeta del País Valencià, Gaspar Jaén. Amb la poesia es va recollir el sentir de tot el col·lectiu.
La commemoració del 17 de maig es va iniciar, al Parlament, l’any 2008 i compta amb la participació de les entitats membres del Consell Nacional LGTB.

 

 

 

A l’acte hi van participar la Presidenta del Parlament, Núria de Gispert, la Vicepresidenta del Consell Nacional LGTB, Joana López, la presidenta de la comissió d’igualtat de les persones del Parlament, Marta Ribas i la consellera de benestar social i família, Neus Munté.
Els diferents parlaments han destacat els avenços legislatius dels darrers anys tot i els reptes pendents encara. Marta Ribas, va llegir la declaració institucional de la cambra que destacava la necessitat de continuar avançant en reconeixement i consolidació dels drets del col·lectiu.

Va ser la necessitat d’avançar cap a una legislació que combati l’homofòbia que Joana López, en nom del Consell Nacional, va deixar clar reclamant una llei contra la LGTBfòbia, que ja va ser registrada per alguns grups parlamentaris.

La Consellera de Benestar Social i Família, va celebrar els avenços que es donen arreu en la consolidació dels drets del col·lectiu LGTB i va expressar el compromís del Govern de la Generalitat en la lluita contra la LGTBfòbia i els drets del col·lectiu, però va discrepar en el format que ha de tenir la reclamada llei.

La Presidenta del Parlament, va destacar el consens i el compromís dels diferents grups de la cambra en la lluita pels drets personals, així com la necessitat de seguir fent anualment aquesta commemoració de forma oberta.

La polèmica sobre el contingut de la llei segueix doncs, ben viva. El Govern pensa en un contingut ampli mentre que el col·lectiu defensa la llei ja feta i consensuada amb el Consell Nacional.

La Consellera va refermar a IdemTV, la voluntat d’una llei general contra tot tipus de discriminació. També Joana López refermava la reiivindicació del Consell Nacional LGTB de reclamar una llei específica contra la LGTBfòbia.

Així, la unitat de la commemoració no amaga les discrepàncies sobre una llei que tothom pensa necessària.


Contingut extra:

Acte íntegre al Parlament de Catalunya (09/05/2013):

 

Articles semblants

lgtb terrassa idemtv

2996