EDITORIAL

El president d’Uganda, Yoweri Museveni, va promulgar el passat dilluns 24 de febrer, una llei antihomosexual que prohibeix qualsevol promoció i manifestació de l’homosexualitat i insta a denunciar les persones homosexuals.

Aquesta llei promulga la LGTBfòbia de forma oberta i coberta per un allei que atempta contra els drets humans fonamentals. Aquest fet, així com la violència social contra les persones LGTB que ja afectava el país, ha fet que la comunitat internacional es manifestés contrària i ha indignat la comunitat LGTB arreu.

Els drets de les persones LGTB són drets fonamentals, recollits a la Carta de Drets Humans són vulnerats per aquesta llei, que legalitza la delació i la violència contra el col·lectiu. Museveni s’afirma sota un nacionalisme exacerbat i histèric front a occident. Vulnera també el que recull l’Organització Mundial de la Salut quan afirma que les persones homosexuals són persones malaltes.

Museveni vol consolidar el seu poder a partir dels prejudicis socials, i ho fa sobre el dolor de moltes persones. La violència que pateix el col·lectiu LGTB a Uganda, així com l’exclussió social, posen davant dels ulls del món la situació en que es troben milions de persones arreu del món. Fa pocs dies era Rússia, ara és Uganda, la violència pren forma i suport institucional. Les lleis es fan a mida de persones malaltes d’odi que volen excloure i matar aquelles persones que no tenen cap delicte, amb l’únic crim d’estimar una persona del seu mateix sexe o tenir una identitat de gènere diferent.

Avui plorem per Uganda, per la bona gent d’Uganda, per les persones LGTB d’Uganda que veuen trepitjats els seus dres i legalitzada la causa del seu patiment.

Articles semblants

lgtb terrassa idemtv

2882