Es presenta el llibre “El orgullo es nuestro”

Es presenta el llibre “El orgullo es nuestro”

6152

El dijous 20 de setembre es va presentar a La Ciutat Invisible al barri de Sants de Barcelona el llibre “El orgullo es nuestro”, una selecció d’articles publicats al diari Diagonal entre 2005 i 2012 escrits per investigadors i investigadores i activistes del moviment LGTB.

 

 

Durant el Franquisme van néixer les primeres organitzacions que lluitaven pels drets d’aquest col · lectiu. I en els primers anys de la Transició aconseguien les primeres conquestes. El moviment d’alliberament sexual, des de llavors, que no ha deixat de lluitar pels seus drets i llibertats, ha estat motor de moltes altres conquestes socials

Ara que la dreta més retrògrada torna a reprimir la diversitat sexual i amenaça amb prendre els drets aconseguits al carrer i mitjançant la mobilització, els ponents expressen que és el moment de reivindicar el caràcter combatiu de l’Orgull.

l’acte va concloure amb un debat sobre el futur més proper del col·lectiu i l’exigència del reconeixement de la diferència i pel dret a tenir drets.