Enguany ha estat un 28 de juny diferent. Tres aspectes ho marquen fortament. El primer és polític: 50 anys d’inici del Moviment LGTBI, de la creació del MELH, el segon és d’abast mundial: la pandèmia va aturar-ho tot i això ha tngut un impacte directe sobre els drets i les mobilitzacions i en tercer lloc la prohibicio del TC de penjar banderes no oficials a les institucions.

Les diferents mobilitzacions han estat liderades, també, de forma diferent en el context de la pandèmia i les reivindicacions han estat més àmplies i diverses.

Les institucions han mostrat la seva aposta per fer avenços , en part desafiant simbòlicament les prohibicions, en part mostrant els drets LGTBI com a part de l’avenç social. Però les crítiques  del moviment s’han fet sentir.

D’altra banda els diferents actes s’han vist obligats a fer canvis de format, com és el cas del Pride que ha passat de ser una mobilització massiva a un format online que permet desenvolupar algunes de les activitats, tant lúdiques com de debat.

50 anys reivindicant drets amb avencos importants però encara amb molts reptes però encara  no assolits plenament a la pràctica.