Amb el lema ‪#‎LaLigaArcoIris‬ se celebra, aquest 19 de febrer, el dia internacional contra l’homofòbia al futbol impulsada per la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (FELGTB) que pretén denunciar la LGTBfòbia als estadis.

Diferents clubs de l’estat han volgut comprometre’s contra aquesta discriminació i molts jugadors lluiran cordills multicolors a les seves botes els propers 22 i 23 de febrer als partits de lliga. Per la FELGTB es tracta “d’establir els estadis, els vestidors i les grades com a espais lliures de violència o discriminació contra la diversitat sexual”.

La violència al futbol i conductes clarament discriminatòries i LGTBfobes són habituals als camps, lluny dels valors que hauria de promoure l’esport. Molts equips de primera i segona divisió es van comprometent a la campanya i volen, també, involucrar les seves aficions en l’esdeveniment reivindicatiu.

La iniciativa és benvinguda i necessària donades les diferents manifestacions i declaracions LGTBfobes que s’han portat a terme darrerament per part d’aficionats, entrenadors i jugadors. Campanyes del mateix tipus s’han portat a terme al Regne Unit, en plena demostració de complicitat entre jugadors i clubs i el moviment LGTB.

Accions reivindicatives i de visibilitat totalment necessàries encara, malgrat els avenços legislatius

Articles semblants

lgtb terrassa idemtv

2594