EDITORIAL

Fa poc més de dos mesos la revista EGF and the city va sorprendre amb una portada en la qual dues lesbianes falleres es besaven. La portada només va despertar les crítiques des de l’Església i des dels sectors més conservadors de la festa i de la societat. Tot i l’aparent normalitat, cal tenir en compte que el col·lectiu LGTB no només necessita drets, sinó que també presència i visibilitat a la vida social i quotidiana. Les festes populars ha estat un espai de socialització ciutadana en les quals la diversitat sexual ha estat, fins ara, poc visible. Per això, és un espai que hem de fer nostre com ja hem fet amb altres. Després de les falleres han vingut altres celebracions populars com ara els Moros i Cristians d’Alcoi, el San Fermín o la Feria d’Abril. Un “moviment”, iniciat per la revista EGF and the city, que està propiciant una visibilització que saludem i que sempre serà positiva.

Un moviment, però, que en alguns casos visibilitza a partir de models que posen per donar una imatge del col·lectiu i no des dels propis participants de les festes com va ser en el cas de les Falles. Des d’IDEMTV estem a favor de la visibilitat en tots els àmbits. Actualment, la imatge del col·lectiu ésta massa lligada a la del turisme o les festes d’oci nocturn. Però hem de recordar que gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals som a tot arreu i també a les festes populars al barri, al carrer, al poble, a la ciutat: participem de les comissions festeres, dels sopars al carrer, de la organització dels diferents esdeveniments, engalanem els carrers, estem a danses i espectacles populars, etc. Ara a l’estiu comencen les festes de molts pobles, tan de bo aquest “moviment” seguesca actiu. I, per demanar que no quede, us animem a que, com en el cas de les falleres, a més dels models que posen per fer escenes homoeròtiques en diferents revistes, siguen els propis festers i les pròpies festeres les que feren actes de visibilitat. Tant per als reportatges fotogràfics com en les mateixes festes. Us convidem, en un acte de normalitat, a que expresseu la vostra afectivitat a les festes populars dels nostres pobles, barris i carreres per fer-nos més presents i visibles i avançar en els nostres drets.