Rectificar és saviesa

Rectificar és saviesa

Ser ministre espanyol, en l’actualitat, sembla sinònim de LGTBfòbia. Cada ministre que obre la boca… plas! Ja hem rebut. El més directe ha estat Jorge Fernández Díaz, un espanyolíssim nascut a Catalunya i que aprofita qualsevol ocasió per renegar-ne.

El senyor Fernández ha fet una carrera política mediocre, però té la virtut d’haver-se mantingut sempre al capdavant. Ara, un cop arribat a ministre, tant és que se li escalfi la boca. Ell ara mana de debò i,per això pot dir el que vulgui, i si algú s’ofèn és el seu problema!

La seva militància ultracatòlica és coneguda i no li cal viure a l’armari, és evident, doncs, que la seva sensibilitat, vers a les persones que fem de la nostra visibilitat una lluita diària, és zero. Però.. rectificar és de savis, senyor Ministre!

No m’agrada el que ha dit ,ni la seva ideologia i crec que les seves paraules són, simplement, un delicte contra la dignitat de les persones. Les lleis bàsiques doten de drets tota, tota, la ciutadania i cal que un ministre (o qualsevol persona però molt especialment una persona que ha de fer complir les lleis i ha estat legislador durant molts anys) respecti les normes bàsiques i respecti la ciutadania, tota la ciutadania.

Les reaccions han estat moltes, i dures. Ahir mateix el Consell municipal LGTB de Barcelona es reunia d’urgència i va emetre un comunicat. Un comunicat en el que demana la rectificació pública i també les seves disculpes. Unes disculpes, i una rectificació, que calen donat que s’han vulnerat les mínimes normes de convivència i respecte i,alhora, voregen les lleis que ens doten de drets. Vostè, ministre d’interior espanyol, ha atacat directament la nostra llibertat però no només a l’estat espanyol sinó arreu del món. Esperem la disculpa i vostè té la responsabilitat política i social de fer-la. La LGTBfòbia hauria de ser un delicte i, en tot cas, vulnera els drets i llibertats de les persones LGTB.

El matrimoni homosexual posa en perill la perpetuació de l’espècie? El que si que és un perill per l’espècie humana són opinions com aquesta, que es fan des de la discriminació, la manca de respecte i el menyspreu més absolut. Rectificar és de savis… però, és clar, també de persones respectuoses i en els dos aspectes vostè té molt a demostrar.

 

És tècnica en imatge fílmica. Ha treballat en diverses emissores de ràdio, televisió i publicacions escrites. També ha treballat com a gestora cultural. En el camp de la creació artística i ha participat en projectes audiovisuals i cinematogràfics.
Va ser diputada al Parlament de Catalunya, regidora de l’ajuntament d’Esplugues i Secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania a la Generalitat de Catalunya.
Ha participat en les publicacions 20 anys de feminisme, Dones i Literatura. Present i Futur, Politiche familiari europee. Convergenze e divergenze, entre d’altres.
Actualment és editora i cap de comunicació i col·labora en diferents mitjans LGTB i participa del projecte IDEMTV, amb dos professionals més.