El consistori de Ripollet (Vallès Occidental) va aprovar ahir dijous i per unanimitat una moció presentada pel grup municipal de COP-Compromís per Ripollet, per la qual dóna suport a l’aprovació de la Llei catalana contra la LGTBfòbia i planteja accions concretes de prevenció i lluita contra actituds i fets lgtbfòbics al municipi. En aquest sentit, la Plataforma d’Entitats LGTB de Catalunya (LGTBcat), que agrupa a més de 25 entitats, celebra que el municipi vallesà doni suport a mesures legals i polítiques per lluitar contra la LGTBfòbia. La plataforma, a més, emplaça al conjunt d’ens locals de Catalunya a sumar-se a la iniciativa que ha de culminar en l’aprovació de la citada llei al Parlament de Catalunya.

Per la LGTBcat, “la moció que aprova el municipi de Ripollet adquireix un gran valor simbòlic pel conjunt de la societat civil i el col·lectiu LGTB”. La plataforma assenyala que, amb aquesta i més mocions municipals com aquesta que es produiran en les properes setmanes, la demanda de la llei contra la LGTBfòbia passa a ser la del conjunt de la societat catalana. Després del municipi de Salt i un cop s’ha registrat al Parlament de Catalunya, la Proposició de Llei contra la LGTBfòbia, la Plataforma LGTBcat creu necessari que els ajuntaments catalans se sumin al clam social per aquesta iniciativa legislativa. Es tracta d’assolir “l’objectiu comú que tenim com a societat perquè tothom tingui reconeguts els mateixos drets i obligacions, més enllà de la seva orientació sexual o identitat de gènere”.

Per les entitats LGTB, “l’eradicació de l’ homofòbia i la transfòbia ha de ser una prioritat clara del Govern de Catalunya al qual convidem a sumar-se a la llei”. La Plataforma LGTBcat, que agrupa majoritàriament les entitats de Catalunya que treballen pels drets de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, impulsa com a prioritat de legislatura la consecució d’una llei pels drets del col·lectiu i contra la LGTBfòbia.