La comunicació és una eina bàsica per a la visibilitat i les reivindicacions del col·lectiu LGTB. Revistes deganes com ho són l’Infogai, amb 35 anys d’història, o la revista del Casal Lambda, que ja en té 25 anys, conviuen amb nous mitjans i plataformes que volen dotar de visibilitat el col·lectiu.

Alguns mitjans ja han desaparegut d’altres han anat canviant les formes… però hi ha un eix comú en els mitjans de comunicació de les entitats LGTB: és una tasca voluntària, no pas de caràcter comercial.

 

 

L’evolució de la comunicació en l’àmbit LGTB ha estat molta, les noves plataformes tecnològiques han donat pas a mitjans que no tindrien espai fora de les xarxes socials o moltes dificultats per a tenir-hi accés al públic. Projectes que neixen d’una necessitat com ara La revistita LGTB o MasQue Les.

Mitjans que neixen d’un compromís militant en entitats de nova fornada com ara “L’aBORDatge”, del col·lectiu Brot Bord o “Colors”, del col·lectiu H2O de Reus, i que des del treball voluntari intenten mantenir un espai de reflexió i una regularitat.

Nous mitjans, també de voluntat no comercial han anat sorgint des d’iniciatives diverses, com ara IDEMTV o InOut Ràdio, i estan conformant entre tots un espai comunicatiu LGTB que vol reflexionar i ser visible, malgrat les dificultats que té el treball voluntari.