Entrevista a Montse Pineda, presidenta del “Comitè 1er de desembre” i membre de Creació Positiva i Joaquim Roqueta, president de Gais Positius i membre de la junta del “Comitè 1er de desembre, ens parlen de l’homofòbia com a factor de risc per a la transmissió del vih, però també de la situació específica de transsexuals i lesbianes.

Ambdós, es mostren molt crítics amb les retallades i les afectacions que tenen tant en la prevenció de la transmissió del VIH i com en l’atenció dels seropositius. I assenyalen com en el mateix col·lectiu LGTB es poden produir actuacions de discriminació cap als infectats donant lloc a una serofòbia que cal evitar. I ressalten el treball realitzat per a evitar les discriminacions cap als infectats dintre del mateix col·lectiu LGTB i que dóna lloc a la serofòbia.