“Dibuixant el gènere” és un projecte divulgatiu de la Universitat de Vic (UCC) basat en el llibre del mateix nom, que té com a objectiu acostar les aportacions dels estudis de gènere a un públic ampli. Les animacions elaborades pel doctor en sociologia Gerard Coll-Planas i la il·lustradora Maria Vidal condensen en pocs minuts molts conceptes i reflexions.

La web del projecte recull 4 animacions sobre gènere, la darrera de les quals és específicament sobre el tema LGTB. Les animacions estan en català, castellà i anglès, i van acompanyades d’una guia pedagògica.

Dibuixant el gènere: capítol 1.
Sistema sexe / gènere, s’explica quina és la diferència entre sexe (dimensió biològica) i gènere(dimensió social).

Dibuixant el gènere: capítol 2
Biologia o cultura?

Dibuixant el gènere: capítol 3
Diferències i desigualtats entre homes i dones, conceptes de desigualtat i interseccionalitat per entendre com el sistema de gènere ens influencia i genera relacions de poder i de violència.

Dibuixant el gènere: capítol 4
Gènere i exclusió

Entrevista d’idemTV a Gerard Coll on ens parla del llibre “Dibuixant el gènere”: