El Casal Lambda ha estat reconegut avui amb la menció honorífica Adriano Antinoo, per la seva tasca i la seva trajectòria. Aquesta és una menció merescuda i que reconeix anys de lluita i, també, patiments de moltes persones que han lluitat per la normalització de l’orientació sexual i els drets del col·lectiu LGTB.

Altres entitats com la Coordinadora Gai-Lesbiana o el Front d’Alliberament Gai de Catalunya també han rebut, en els darrers anys aquest tipus de reconeixement. Al nostre entendre és un reconeixement merescut i, alhora, una necessitat social que cal destacar. Massa vegades quan es parla de voluntariat i de militància s’oblida que són tasques anònimes i, si, voluntàries però que al darrera hi ha persones que dediquen el seu temps, el seu esforç i les seves il·lusions de forma gratuïta. Persones que opten a la vida per a fer una societat més justa i, en aquest cas, pel reconeixement de drets negats, drets d’un sector de població que en ple segle XXI seguim amb una ciutadania de segona, amb els drets minvats.

Són lluites i esforços no sempre reconeguts i, molts cops, penats i perseguits. El franquisme va perseguir i vexar però la democràcia tampoc ha estat un camí de roses, han passat 37 anys des del reconeixement dels drets bàsics democràtics i , encara, moltes i molts seguim sense poder desenvolupar-nos plenament pel nostre gènere o la nostra orientació sexual. I les entitats sempre han estat allà, lluitant, reivindicant, denunciant la LGTBfòbia… i darrera de les entitats també persones que han restat anònimes però que han estat imprescindibles totes.

Des d’IDEMTV volem felicitar i reconèixer, perquè entenem que és la nostra petita aportació social. Felicitats! Casal Lambda, Coordinadora Gai-Lesbiana, Front d’Alliberament Gai de Catalunya, Famílies Lesbianes i Gais, LESCAT, Grup d’Amics Gais, Grup de Lesbianes Feministes, Associació de Pares i Mares de Gais i Lesbianes, Red de Amazonas… i tantes altres entitats que cal reconèixer, que necessitem reconèixer.