Una glorieta per la Sònia

Una glorieta per la Sònia

6133

Després d’anys de reivindicació el moviment LGTB de Barcelona ha aconsseguit el reconeixement de la Glorieta del Parc de la Ciutadella per a la memòria de la transsexual Sònia, assassinada el 6 d’octubre del 1991 per un grup de neonazis.

La proposta va partir, en inici del Front d’Alliberament Gai de Catalunya però ben aviat va obtenir el suport i consens del moviment LGTB. Han passat 21 anys des dels primers homenatges i la primera proposta.

 

 

La proposta, feta per la permanent del Consell municipal LGTB, ha estat en diferents àmbits i ha passat temps sense que fos vista com una possibilitat real i amb diferents entrebancs tècnics que frenaven la proposta. Ara la comissió de nomenclator de l’Ajuntament de Barcelona i membres del Consell municipal han arribat a un acord que permetrà portar la proposta al plenari del districte de Ciutat Vella el proper mes de març.

La proposta acordada, i pendent de l’aprovació definitiva al districte, recull el nom definitiu “Espai Glorieta de la transexual Sònia” que s’inscriurà en el registre. També s’ubicarà un monòlit davant l’entrada amb una placa commemorativa per a la memòria de Sònia Rescalvo Zafra, cruelment assassinada per la seva identitat de gènere.