El Tapís Memorial de la Sida al Museu d’Història de Catalunya

El Tapís Memorial de la Sida al Museu d’Història de Catalunya

4335

Coincidint amb el Dia Mundial de la Sida, Projecte dels NOMS va oficialitzar ahir la donació del Tapís Memorial de la Sida a Museu d’Història de Catalunya. El conseller de Cultura, Santi Vila, va presidir l’acte de donació en el qual també van intervenir, Michael Meulbroek i Ferran Pujol, fundadors de Projecte dels NOMS.

Fa més de dues dècades, Projecte dels NOMS va promoure la creació del Tapís Memorial de la Sida inspirada en una iniciativa que es va originar als Estats Units per reflexionar sobre l’impacte de l’epidèmia, l’estigma i la discriminació que encara avui pateixen moltes de les persones que viuen amb VIH. Des de llavors, aquesta composició feta amb tapissos individuals que contenen els noms de més de dues-centes persones mortes a conseqüència de la sida a Catalunya, confeccionats per familiars i amics, ha estat un símbol de record i compromís extraordinari.

Precisament, algunes de les persones que van confeccionar els tapissos així com autoritats, representants d’entitats i institucions relacionades amb el VIH / sida es trobaven entre el nombrós públic que, en la tarda d’ahir, va voler compartir aquest moment tan especial per Projecte dels NOMS i , en general, per a la lluita contra una epidèmia que, a Catalunya, ha fet més de 10.000 morts. Per Pujol, “amb la donació del Tapís Memorial de la Sida a l’Museu d’Història de Catalunya, la immensa pèrdua humana que va comportar la sida, sobretot durant els anys més foscos de l’epidèmia, i la dura lluita per fer-li front tindran, a partir d’ara, un lloc destacat en la història del nostre país “.

L’actuació dels artistes Enric Majó i Mone Terol, que va interpretar el tema “El teu NOM”, escrit especialment per al Memorial Internacional de la Sida a Barcelona, ​​va marcar un dels moments més emotius de l’acte.

Articles semblants

res a amagar d'anna boluda

7028