Massacre en una discoteca gai d’Orlando. Un home armat ha entrat en un local nocturn d’aquesta ciutat de Florida i ha obert foc contra els assistents. Hi ha 50 morts i 53 ferits, la pitjor matança amb armes de foc als Estats Units. Estat Islàmic ha reivindicat l’atac.

La discoteca Pulse abans de l'atemptat
La discoteca Pulse abans de l’atemptat

L’autor, identificat com Omar Mateen , un ciutadà nord-americà de 29 anys fill de pares afganesos, ha atacat aquesta matinada de dissabte el club Pulse i s’hi ha atrinxerat amb ostatges. L’assaltant anava armat amb una pistola, amb un fusell AR-15 i amb explosius.

La policia ha confirmat que l’assaltant ha matat 50 persones i n’ha ferit 53 més abans de morir abatut a trets de la policia. Algunes de les persones ferides estan en estat crític.

L’agència de notícies Amaq, vinculada a Estat Islàmic, assegura que el grup terrorista ha reivindicat l’atac. No hi ha una confirmació oficial, però l’FBI ha reconegut que el presumpte autor va trucar a la policia abans de l’atac i va jurar lleialtat al líder d’Estat Islàmic.

La massacre dins el club Pulse d’Orlando és ja el tiroteig que ha provocat la matança més gran als Estats Units. Demà hi ha convocada una concentració a la Plaça Sant Jaume de Barcelona per mostrar el rebuig als assassinats homòfobs d’Orlando.

13422273_588426721338734_1664595989846072576_o