Garantir els drets dels refugiats LGTBI

Garantir els drets dels refugiats LGTBI

Berlín es proposa obrir un alberg de refugiats específic per a homosexuals i transsexuals amb l’objectiu de protegir-los dels freqüents casos d’abusos i agressions LGTBIfòbiques dels que són víctimes. Fonts del departament de Migració i Integració de la capital alemanya van informar del projecte, que tindrà una capacitat per a entre 100 i 120 residents i que previsiblement entrarà en funcionament aquest març.

L’alberg tindrà una capacitat per a entre 100 i 120 residents. Aquesta noticia ha creat tot un intens debat sobre l’oportunitat de crear espais propis pel col·lectiu de refugiats lgtbi que arriben a Berlín. La clau de tot radica en les innumerables denúncies presentades per nombrosos refugiats lgtbi. La situació és realment molt greu doncs estarien parlant que els agressors són també refugiats que han patit situacions de violència en el seu dia i en el seu lloc de residència on molt probablement van haver de fugir per les terribles conseqüències que es desprenen dels molts conflits bèl·lics.

La marginalitat en la qual ens trobem les persones lgtbi en situacions d’extrema gravetat i vulneració de drets humans fa necessari la proposta de la ciutat de Berlín encaminada a garantir els drets i llibertats dels refugiats lgtbi. En de ser plenament conscient que un refugiat que comparteix amb la resta la mateixa condició és diferència a l’hora d’establir les seves particularitats com a persona i en concret la seva identitat de gènere i/o orientació sexual.

No és pot mirar cap altre cantó i no abordar la terrible lgtbifòbia que es dóna en diferents escenaris on comparteixen les seves vides diàries milers de persones refugiades. Un cop més les persones lgtb i són discriminats dins dels discriminats, patín una vulnerabilitat per partida doble. Les propostes de la ciutat de Berlín, tot i tenir la seva part polèmica, irradien una incontestable filosofia encaminada a garantir els drets i llibertats del col·lectiu lgtbi que ha de tenir assegurada de forma inapel·lable la seva dignitat i no patir cap mena de vulneració de drets i molt menys agressions.