Hem parlat sovint des de l’editorial dels compromisos electorals. Hem exigit, sovint, el seu compliment. Hem denunciat, sovint, les mancances de les polítiques LGTBI. Ara cal, també, reconèixer per avançar,sempre des de la prevenció i l’exigència però,també, creant les complicitats necessàries per tal que els drets del col·lectiu siguin una realitat.

Fa uns dies se’ns anunciaven canvis, si més no de tarannà. Des de la Generalitat hi havia el compromís de desplegar reglamentàriament la llei per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia i de prioritzar actuacions immediates, com ara garantir el dret a la reproducció assistida a les parelles de lesbianes.

Una altra institució, l’ajuntament de Barcelona, va anunciar que el consistori no permetria oficiar matrimonis a regidors oposats a casar parelles del mateix sexe, a partir del cas d’un regidor que es va negar a fer-ho.

I, finalment, a mateixa Diputació de Barcelona, ha expressat el seu compromís amb el desplegament legislatiu als municipis per tal de no permetre la discriminació del col·lectiu LGTBI en aquest àmbit i portar a terme polítiques proactives.

Estem davant de canvis possibles, davant de canvis necessaris. Estem davant d’anuncis i compromisos. Anuncis institucionals i compromisos electorals que cal que siguin aviat una realitat. Aplaudim les iniciatives, serem amatents a que es portin a terme.