El darrer memorial de la SIDA que es va celebrar a Barcelona va destacar, no només per ser la vint-i-dosena edició del mateix sinó pels compromisos expressats en els parlaments que van acollir.

La ciència ha avançat en el tractament del VIH, els recursos han crescut -i s’han reduït, també, en èpoques de retallades socials per part de les administracions- i s’ha visibilitzat des d’una perspectiva inclusiva gràcies a la lluita de la societat civil i, en gran part, a la lluita del col·lectiu LGTB, de les entitats LGTB, en la lluita contra l’estigmatització i la demanda de recursos per a la prevenció i per combatre la malaltia.

Les diferents entitats sempre han reclamat un tractament específic, dins les polítiques públiques de salut sobre la SIDA, per al col·lectiu d’homes que tenen sexe amb homes i, enguany el Conseller de Salut, Boi Ruiz, es va comprometre a fer-ho.

Són declaracions públiques fetes en el marc del memorial, en l’homenatge a les víctimes de la malaltia i l’ofrena posterior, el compromís és clar -tal com recull el vídeo- cal que sigui aviat una realitat.