Als Estats Units s’havia implantat per part de moviments ultraconservadors presumptes cures de l’homosexualitat o la transsexualitat. En moltes ocasions l’argumentació per defensar l’existència d’aquest tipus de teràpies ha estat la presumpta llibertat individual amb la qual aquelles persones LGTB escollien “voluntàriament” curar-se. S’obvia en aquesta argumentació que no es pot curar el que no és una malaltia: qui diu que cura l’homosexualitat o la transsexualitat és senzillament un estafador. A més, “reconvertir” a les persones LGTB en allò que no són és un clar rentat de cervell: una operació sinistra que aprofita les vulnerabilitats en l’autoestima que en algunes persones del nostre col·lectiu genera la LGTBfobia.

Ara ha arribat a la Casa Blanca una iniciativa legislatura popular, recolzada pel president dels EUA Barak Obama, que pretén prohibir aquestes “teràpies”. I des d’IDEMTV ho celebrem. Per fi s’aborda aquests rentats de cervells com s’ha de fer, i com ja es pot fer de fet a Catalunya, des de la prohibició legal i la persecució de falsos terapeutes que són en realitat uns estafadors. S’ha de tenir en compte l’efecte d’aquestes teràpies que reafirmen la pressió LGTBfòbica que patim com a col·lectiu i són un exemple de discriminació i odi que cap a nosaltres encara tenen alguns sectors de la societat.

Per tant, aplaudim aquesta iniciativa i esperem que prospeei, la dignitat del nostre col·lectiu en un país tan important i referent com els EUA està en joc. A Catalunya, per sort, ja disposem d’una llei que ens “cura” de la malaltia social que és la LGBTfòbia que contempla de polítiques de prevenció. És una llei avançada que esperem que en breu es comenci a desenvolupar com es mereix.

Articles semblants