Les sèries ocupen cada cop un espai més important en el nostre temps d’oci. Bé siga per internet o per la TDT hi estan cada cop més presents i més entre els joves que les comenten i comparteixen. Per això la presència de personatges LGTB en les mateixes té un paper clau en els drets del nostre col·lectiu. La principal discriminació que patim, però no l’única, és la invisibilització dels nostres afectes i desitjos i la més important eina per combatre-la és perdre la por i proclamar-los amb plena llibertat. Tot i que no sempre és tan fàcil, en Europa occidental i Estats Units hem assolit una situació de llibertats que permet que que aquests referents també comencen a aparéixer en la ficció: el cinema, el teatre i també les sèries. En els darrers setmanes s’han produït dues notícies que generen esperança en aquest àmbit: Apareix el primer personatge gai de “The Walking Dead”  i ‘The Fosters’ emet el primer bes gai entre adolescents a la televisió americana.

Des d’IDEMTV no podem més que celebrar que això siga així i animar les empreses productores a que perden la por i a que facen les seues creacions pensant en la diversitat i entre elles la diversitat sexual. Malauradament dins de les lletres del col·lectiu LGTB també hi ha qui té més visibilitat i qui menys: qui més en destaca són els gais masculins. Demanem des d’aquí també una major presència de les dones lesbianes, bisexuals i transsexuals, i també d’homes bisexuals i transexuals. És un fet que no volem oblidar: la pròpia diversitat del col·lectiu. Permeteu-nos, però, que l’esperit crític que mantenim no ens impedisca celebrar els avenços en visibilitat.