Moltes vegades a les nostres editorials reclamem drets o denunciem LGTBfòbia, però avui volem celebrar una avanç. Un avanç molt significatiu. L’ajuntament valencià de Benidorm ha anunciat que farà visible a FITUR l’oferta per a turistes LGTB de la que disposa la ciutat, és una de les fires més importants del turisme internacional que se celebra del 28 de gener a l’1 de febrer a Madrid. Sembla poca cosa i hauria de ser el que passara habitualment però, malauradament, no és així. Que un ajuntament d’una de les destinacions turístiques de masses per excel·lència del nostre país com és Benidorm haja decidit visibilitzar que les persones LGTB necessiten una oferta específica o que, sense necessitar-la, aspire a interessar al nostre col·lectiu mostra que l’acceptació avança sense parar. A poc a poc si es vol. Amb passes que no es veuen suficientment però que estan ahí.

La seua presència es concreta amb un stand a FITUR LGTB en el qual aprofitarà per a promoure’s com a ciutat LGTBfriendly a partir del seu acabat d’estrenar Benidorm Pride que va tenir lloc el passat setembre i pel qual van passar prop de 8000 persones. A més, també es visibilitzarà l’oferta d’oci destinat al col·lectiu, més de 20 locals i una associació coses que converteixen a la ciutat en una de les capitals LGTB valencianes. Pot ser que per a aquells que resideixen a Barcelona no es valora en la seua justa mesura aquesta iniciativa perquè ja és un fet molt normalitzat, però incloure al col·lectiu LGTB en tots els àmbits, també en el turisme, és un gran pas endavant. En aquest sentit, la presència de Benidorm consolida FITUR LGTB com un espai de visibilitat que agrupa a tot el sector i va més enllà de les grans ciutats de l’Estat espanyol com Barcelona o Madrid on el turisme i la visibilitat LGTB és ja molt avançada.