El passat 5 d’octubre va fer un any de la mort de l’empresari gai Juan Andrés Benítez, després d’una intervenció dels Mossos d’Esquadra. Aquells fets van fer que els moviments socials del barceloní barri del Raval, on es van produir els fets, i el moviment LGTB protestessin intensament durant mesos, amb diferents manifestacions al mateix barri, per demanar que s’esclarissin els fets. Nombrosos testimonis veïnals parlaven de pressumptes excessos policials, cosa que juntament amb vídeos, també dels veïnat, que van sortir a la llum han estat un dels motors de la investigació judicial.

 

 

Fa ja més d’un any que no tenim a Juan Andrés entre nosaltres, però sí que queden les persones que l’estimaven i que lluiten per la seva memòria i perquè es faci justícia. Per això, des d’IDEMTV hem entrevistat a Gerardo Ariza, un dels amics de Juan Andrés Benítez a Barcelona i un dels més implicats en esclarir els fets.