EDITORIAL

Acabem les petites vacances de primavera i entrem de ple en la setmana de l’amor. El dia de Sant Jordi representa l’expressió d’amor pública entre les persones que s’estimen. Els carrers de les nostres ciutats i pobles seran plens de parades de llibreries, floristeries i entitats que ens oferiran comprar un llibre o una rosa per a la persona a qui estimem.

Era costum que la rosa era per a les dones i el llibre per als homes però això ha anat canviant i hom regala ambdues coses o ho fa de forma indiferent. Les persones LGTB trenquem, de forma evident, aquesta identitat sexual de l’obsequi amorós i aprofitem el dia, també per mostrar-nos i ser visibles.

Als carrers de moltes ciutats trobarem parades de les entitats LGTB que des de la militància, des de la dedicació voluntària i altruista tindran llibres que parlaran de visibilitat, de famílies LGTB, d’amor entre persones del mateix sexe, d’identitat de gènere… tindran roses vermelles, blanques, roses i multicolors que ens oferiran tot informant-nos de les seves activitats i de la necessitat de ser visibles i de lluitar contra la LGTBfòbia.

L’entrega amorosa, un llibre, una rosa, esdevé un símbol i, també, una necessitat de visibilitat per a nosaltres.