EDITORIAL

Som a les portes d’un important debat parlamentari sobre la llei pels drets de les persones LGTB al Parlament de Catalunya, conscients que cal fer passes endavant per lluitar contra l’odi per orientació sexual. La LGTBfòbia és una malaltia social, una malaltia provocada per l’odi.

Llegim amb estupefacció que als EUA una mare va matar al seu fill de 4 anys perquè “el seu fill caminava i actuava com un gai”. La mare d’un nen de 4 anys, 4 tendres anys, no va dubtar en avisar al seu company i tots dos no van dubtar en agredir fins a la mort a una criatura, per la sospita que podia ser gai.

El petit Zachary va ser agredit amb violència, va ser colpejat repetides vegades amb un objecte contundent a l’abdomen i va morir a conseqüència dels cops rebuts. Això va ser l’any 2012, ara la justícia condemna la mare i el seu company, que es va reconèixer culpable. La LGTBfòbia mata!

La LGBTfòbia només pot combatre’s amb l’educació i amb amor. Educar la societat, les nostres filles i fills, les persones, els col·lectius… educar no ja en la tolerància sinó en el respecte a la diferència. El fet de semblar, ser o “caminar i actuar com…” provoquen rebuig i odi? El fet de ser diferent ha de ser un fet normalitzat i acceptat, una base per a la convivència i el diàleg.

En pocs dies les famílies LGTB portaran a terme una trobada en la que parlaran d’aquests valors que transmet l’educació: el respecte, l’amor, el diàleg… les bases per a la pròpia acceptació, les bases per a una societat més justa i lliure en la que puguem viure feliços estimem com estimem. Demostraran que les famílies es basen en l’amor i el respecte, sigui quina sigui l’orientació sexual de pares i mares.

“Estima com vulguis” és un dels millors lemes de la història del moviment, un lema amb el que combatem la LGTBfòbia, però no oblidem. No oblidem el petit Zachary ni molts i moltes com ell que han estat víctimes de l’odi i els prejudicis, perquè seria matar-los dues vegades. La LGTBfòbia mata, no permetem que segueixi passant.

Articles semblants

lgtb terrassa idemtv

2580