EDITORIAL

La jerarquia de l’església catòlica ha anat expressant les seves idees, per cert molt terrenals, sobre qüestions com el feminisme, l’avortament, l’homosexualitat… cap novetat en el discurs, però segueix indignant-nos.

La jerarquia eclesiàstica espanyola, malgrat l’aparent obertura del papa Francesc, està expressant-se sobre temes morals i afectius amb una manca de respecte impressionant i lesiva.Fa uns mesos Juan Antonio Reig Pla, bisbe d’Alcalá de Henares, va insistir en els seus arguments conservadors atacant la teoria feminista i el col·lectiu LGTB. Reig Pla presentava un llibre i ens deia “Convé indicar que el feminisme ideològic no és més que un pas en el procés de deconstrucció de la persona. De fet, els arguments que sustenten el pensament feminista, en successives evolucions, han propiciat la ideologia de gènere i les teories Queer i Cyborg ” si el fet de ser, voler existir, reivindicar una vida digna … vol dir deconstruir-se, deconstruim-nos doncs!

La LGTBfòbia és un atac frontal a la dignitat de les persones, a la qualitat de vida i als drets civils que tenim com a ciutadanes i ciutadans, una conducta fòbica que hem d’eradicar. Una fòbia social que té molt d’humana, molt de terrenal i poc del respecte i amor amb el que la jerarquia catòlica es pronuncia tan falsament.

Rouco Varela, l’exportaveu eclesiàstic espanyol, en una seva darrera homilia va cridar a seguir construint “aquella Espanya que, amb els seus joves, volia superar per sempre la Guerra Civil” és a dir, a superar “els fets i les actituds que la van causar i que la poden causar“.

Els valors sobre els que es construeix l’odi i la fòbia no són valors per a la convivència respectuosa i possible, així doncs cal deconstruir-nos com a persones, ens cal deconstruir-nos com a societat i ens cal crear uns valors vàlids per a conviure des del diàleg, el respecte i la dignitat.