Diuen que el 2014 porta moltes expectatives: l’any de l’inici de la recuperació econòmica, l’any del tricentenari, l’any del referèndum… De fet, el propi simbolisme convida a l’optimisme.

IDEMTV comença l’any amb optimisme renovat, amb nous projectes i propostes però, també, una mica més pobres com a moviment. Una de les grans entitats catalanes del moviment LGTB no ha pogut començar l’any, ha mort gràcies a les retallades. I amb ella, com ja vam avançar en la anterior editorial  han mort alguns dels seus projectes com el 900 rosa que deixa sense informació i servei una gran quantitat de persones homosexuals seropositives o que volen i necessiten informació sobre el VIH. El 900 rosa era l’únic projecte de les seves característiques a tot l’estat i les retallades també han volgut sacrificar-lo.

Però també afrontem el 2014 amb optimisme, perquè són molts els projectes que perduraran i els reptes marcats. Les diferents entitats que formaven la coordinadora els faran perviure, però també la unitat d’acció endegada per les diferents associacions del moviment LGTB els reprendran i marcaran nous reptes. El compromís del moviment és del tot necessari en aquest any que apunta optimisme però, també, per seguir lluitant pels drets col·lectius i contra la LGTBfòbia que encara roman a la nostra societat.

Aquest 2014 volem mostrar-vos, un cop més el nostre compromís ferm i, alhora, l’objectivitat i professionalitat que volem mantenir, també des del voluntariat.