Denúncia per serofòbia

Denúncia per serofòbia

Diferents entitats LGTB i de lluita contra la SIDA, han presentat davant la Fiscalia provincial de Barcelona , a la que pertany la fiscalia de Delictes d’Odi i Discriminació, una denúncia contra el Sindicat de Polícies de Catalunya.

Com ja vàrem informar a IDEMTV el Sindicat de Policies de Catalunya va emetre un comunicat en el que feia referència a l’estat serològic de Juan Andrés Benitez -la mort del qual no ha estat aclarida, tot i haver 9 agents dels mossos imputats-. Aquesta és la raó de la denúncia presentada.

 

 

Les 10 entitats denunciants són: Coordinadora LGTB de Catalunya, Gais Positius, Comitè 1r de desembre, Projecte dels Noms-Hispanosida, Front d’Alliberament Gai de Catalunya, Col·lectiu Gai de Barcelona, Casal Lambda, Asociació Transexuals de Catalunya- ATC Libertad, Families Lesbianes i Gais i Fundació Enllaç.

Juan Andrés Benítez va morir després de ser reduït pels mossos d’esquadra en unes circunstàncies poc clares, tot i que diferents vídeos i diversos testimonis evidencien les agressions que va patir per part d’alguns agents. A la causa per la mort de Juan Andrés s’afegeix ara aquesta denúncia arran del comunicat emés pel SPC que, a més, donava informació errònia sobre els tractaments retrovirals.

Segons recull la denúncia es revelen dades personals que no podien difondre’s i que es van aprofitar per donar suport als agents implicats i contra la víctima tot sugerint, també, el seu estat serològic.