Denúncies, abusos, serofòbia

Denúncies, abusos, serofòbia

2985

EDITORIAL

El passat 6 d’octubre uns fets van marcar l’agenda LGTB, un company, membre d’ACEGAL, moria apallissat. Ja en aquell moment, des d’ IDEMTV, vam reaccionar de forma contundent, perquè pensàvem, pensem, que els fets cal aclarir-los. No es poden amagar les coses sota presumpcions i, en el cas del Juan Andrés, ha estat així.

Un mes després, la jutge d’instrucció ha decidit imputar els 8 mossos que van estar implicats en la detenció (i posterior mort) de Juan Andrés. A més, cada cop hi ha més testimonis que perden la por a parlar, més vídeos que mostren el que va passar, que ens fan arribar els seus crits de dolor mentre seguien els cops. Cada dia surten noves proves i noves afirmacions que mostren, demostren, que la imputació és correcta i que la pallissa mortal a Juan Andrés va ser la que li van clavar els agents.

Juan Andrés era un veí més del Raval, un veí com els que avui s’han mostrat en roda de premsa per denunciar els fets, celebrar l’actuació policial i demanar responsabilitats. Juan Andrés era un membre més del col·lectiu LGTB, un gai actiu, empresari, un més com els que avui han denunciat la brutalitat policial i l’evident serofòbia d’alguns membres del cos. Era un més de nosaltres, que reclamem que s’investigui el que va passar i es depuri el cos policial, per tal que esdevingui, realment, una policia democràtica.