Heterosexualitats

Heterosexualitats

L’Alliance Française de Sabadell, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell i l’adhesió d’entitats, ha endegat el cicle “Sexualitats”. L’accent en la diversitat sexo-afectiva no és cap guetto. Al contrari. Diseccionar els temes d’identitat de gènere i orientació sexual, obliguen a entendre tot l’univers de la nostra intimitat. Sigui quina sigui. L’estudi Kinsey els porcentatges de personas en funció de si eran d’orientació heterosexual, homosexual i va situar en un 30 % el percentatge de bisexuals. Tanmateix roman la pressió “del què diran”, i no sempre és fàcil fer-se visible. La normalitat hauria de ser plural.

A la primera conferència del cicle, el Director de l’Alliance Française de Sabadell, Sebastià Bauer, va fer un relat molt complert de l’evolució de la sexualitat, tot partint dels primers vegetals i animals. Va indicar una veritable revolució al cap de mil·lions d’anys de l’aparició d’aquests primers éssers vius: l’eclosió de la recompensa per l’aparellament, el plaer. Aquest fet va suposar, de forma natural i espontània, l’obtenció de satisfacció amb independència del fet reproductiu. Va comentar diferents exemples de relacions bisexuals i homosexuals entre animals desenvolupats, molt abans de l’aparició de l’espècie humana.

La segona revolució fou el control de la sexualitat per part de les primeres civilitzacions que va anar d’una gran llibertat (periòde greco-romà), fins els postulats estoics del catolicisme i les fòrmules repressives de la primera medicina (segles XVIII i XIX). Actualment ens trobem en una dinàmica de privatització individual de la sexualitat, els moviments d’alliberament i la gran pes del comerç. Tres forces entre les que sembla guanyar la comercial. L’Ajuntament de Sabadell, coherent amb el Pacte de Valors, recolza aquesta iniciativa informadora, oberta al debat. Defensem el respecte a la diferència i un dret tant humà com estimar.

 

Jordi Lozano González, més conegut com Jordi Petit, va entrar al Front d’Alliberament Gai de Catalunya (associació LGTB degana de l’Estat i de Catalunya), i va impulsar en els anys vuitanta l’entitat que avui coneixem com a Coordinadora Gai-Lesbiana (CGL) de la qual és president honorífic en l’actualitat.

També va ser secretari general de la International Lesbian and Gay Association (ILGA) entre 1995 i 1999. Ha estat Creu de Sant Jordi i autor del llibres “25 años más: una perspectiva sobre el pasado, el presente y futuro del movimiento de gays, lesbianas, bisexuales y transexuales” i “Vidas del arco iris”. Petit analitza per nosaltres el passat, present i futur del moviment lgbt tant des d’un punt de vista polític, com social.

Articles semblants

lgtb terrassa idemtv

2820