Alfons Toledano havia estat un treballador de Zurich Seguros a Barcelona fins fa poc i durant dos anys no havia tingut cap problema en l’empresa. I això va ser així fins que va fer pública la seua orientació sexual en un acte social d’empresa en què va dur la seua parella. A partir d’aquell moment tot van ser problemes. I aquest és, segons Toledano, el motiu del seu acomiadament. El seu no seria, de provar-se, un cas d’homofòbia explícita sinó d’assetjament laboral, la motivació del qual, pressumptament, es la seua condició d’homosexual. Després de mesos patint mobbing i de ser acomiadament ha portat el seu cas a l’Observatori contra l’Homofòbia. Ha denunciat l’empresa i està pendent de judici. Toledano, que també impulsa una iniciativa a Change.org que compta ja amb 24.000 signatures.

 

 

 

La directora li havia específicat a la reunió que el seu rendiment estava al 30%, però Toledana assenyala que sent ja el tercer contracta amb una felicitació directa des de la central a Suïssa al febrer de 2013, el comentari estava fora de lloc.

Toledano demana l’anul·lació de l’acomiadament i la reincorporació i agraeix els ex companys de feina el tracte i suport rebut.