Barcelona és un dels referents en creuers d’Europa, punt d’inici i d’arribada de molts d’aquests viatges organitzats en vaixell, se supera a si mateixa cada any. S’ha situat per sobre dels 2 milions de creueristes durant 2012 i ha superat els 600.000 durant els quatre primers mesos del present any, el que suposa un creixement del 10% respecte de l’anterior. El turisme és un dels sectors que millor está suportant la crisi, i tot i la baixada de visitants que s’ha produït per part d’alguns països s’han vist substituïts per altres orígens com ara el rus. El turisme és un sector dinàmic però que també provoca controvèrsies al voltant de la seva regulació per a fer-lo sostenible i permetre conviure els veïns i els turistes en harmonia. Una cosa que no és fàcil, però per la qual s’ha d’apostar per tenir el model de ciutat que volem: just, equilibrat i sostenible.

Amb tot, el que centra aquesta editorial va més enllà de les valoracions que se’n facin d’aquest fenomen o els debats socials que puga produir. Nosaltres l’analitzem des de la perspectiva de la diversitat. Per això remarquem l’efervescència dels creuers destinats al públic LGTB. El diumenge 16 de juny surtirà el primer creuer per a bear, Cruiseforbears, que té el seu punt de partida des de Barcelona, i es repetirà a l’agost. El mateix 16 també un dels tres creuers a l’any que organitza Ambientravel i que també té com a lloc de partida la capital catalana. El dimarts18 de juny s’inicia el pioner a l’Estat espanyol, The L Cruise, un creuer per lesbianes que recorrer la mediterrània occidental, es repetirá al setembre, però des de Màlaga. Finalment, hem de fer esment, a l’impulsat per Atlantis Events i Ambientravel que té la capital catalana com a destinació el proper per al proper 5 de setembre. Des d’IDEMTV saludem que, en aquest àmbit també, la diversitat i la visibilitat LGTB hi tinguin cabuda.