Reclamen llibertat de vot pels diputats de la coalició de govern català quan es voti la proposta de llei entrada la setmana passada al Parlament.

El moviment LGTB de Catalunya ha demanat al Govern que s’incorpore a la proposta de llei contra la LGTBfòbia que va ser entrada al Parlament el passat 9 de maig per les entitats, amb el suport d’ERC, PSC, ICV i CUP. Si bé l’Executiu català ha presentat una esborrany de proposta de Llei per la No Discriminació, que incloïa la del col·lectiu LGTB, aquest no satisfà les entitats. El teixit associatiu LGTB considera que aquesta proposta és massa àmplia ja que pretén regular col·lectius amb problemàtiques tan diverses com poden ser les persones discapacitades, immigrades, minories religioses i ètniques i les persones LGTB, i en dubta de la seva eficàcia real. El moviment ha apostat per recuperar el projecte de llei específica contra la LGTBfòbia que va ser aprovat pel Consell Nacional LGTB de Catalunya en 2010, perquè consideren que és necessària una llei específica que aborde millor els drets del col·lectiu.

 

 

 

El projecte de Llei contra la LGTBfòbia, entrat la setmana passada al Parlament, respon millor, en opinió del moviment, a les necessitats del col·lectiu que la proposta la presentada pel Govern català. La llei específica inclou àmbits com ara el de l’educació, el laboral, el sanitari i serveis socials, en la cultura i el lleure, l’esport i en el ple reconeixement de tot tipus de models familiars. També, hi ha espai per la visibilitat pública de persones LGTB, allunyada d’estereotips i de connotacions negatives. Una proposta de llei específica, com hi ha per altres col·lectius, que garenteixi les llibertats i drets de les persones LGTB i en combata la violència que s’exerceix contra aquestes.

Un total de 24 entitats, agrupades en la Plataforma d’entitats LGTB de Catalunya, donen suport a aquesta iniciativa per assolir una llei contra la LGTBfòbia, pionera arreu del món. La plataforma es va presentar públicament en un acte que va tenir lloc a Barcelona, a la Glorieta de la Transsexual Sònia, el passat 17 de maig, dia internacional contra la LGTBfòbia.
Des de la plataforma es demana que la coalició governamental done lliberat de vot quan la Llei contra la LGTBfòbia se sotmeti a votació al Parlament.


Contingut extra:

Roda de premsa íntegre de les entitats LGTB al Parlament de Catalunya (09/05/2013):

 

Manifest íntegre del Dia Internacional contra l’homofòbia (17/05/2013):