El Pride Barcelona va nèixer el 2009, i ha tingut en aquests cinc anys un evolució positiva quant a participació, passant dels 50.000 assistents en la primera edició als 150.000 en els darrers anys segons els organitzadors. L’esdeveniment compta amb diferents dies d’activitats i vol ser un referent en els Prides celebrats a la Mediterrània i que té el suport de prop de 30 entitats LGTB. Aquest any inicia la seva promoció amb la campanya de fes petons amb orgull que compta amb el tag #besoterapia.

 

 

 

A més de les activitats més festives concentrades en el cap de setmana del 28 al 30 de juny, també es desenvoluparan al llarg de la setmana anterior activitats de caire cultural -com ara exposicions, presentacions de llibres, etc- i esportiu -com ara el cross per la diversitat per Montjuïc. David Martí assenyala que també formen part del Pride esdeveniments com ara el PanterEsports, que organitza el grup esportiu LGTB, Panteres Grogues, i la Mostra de Cinema LGTB Fire, del Casal Lambda.