Ja ha començat la campanya de la declaració de la renda d’aquest any, i la FELGBT, una de les més importants plataformes d’entitats LGTB espanyoles, ha apostat per sumar-se a la campanya que reclama que se subscrigui la casela de finalitats socials. Els impulsors d’aquesta campanya, d’àmbit estatal, i que s’agrupen a la plataforma X Solidària, està formada per ONG d’acció social i desenvolupament. Es posen com a exemple dels resultats de marcar aquesta casella els més de mil projectes socials que han dut a terme més de 400 entitats contra l’exclusió social al nostre país però també a altres. Un opció, la de finalitats socials, que l’any passat va sumar més de 270 milions d’euros i que va ser la del 50% dels contribuents espanyols. En època de crisi, aquesta assignació d’impostos és clau per les entitats sense ànim de lucre i es destinen a projectes: d’acció social (78%), de desenvolupament (19%) i de sostenibilitat (3%).

Històricament la Federació ha demanat que els contribuents assenyalin la casella de finalitat socials perquè aquests es destinen a projectes: d’orientació i suport a famílies, joves i gent gran, d’educació en diversitat i igualtat, de formació en voluntariat, de prevenció del VIH-Sida i les ETS o a la prova ràpida de VIH-Sida i Hepatitis. En anys anteriors han rebutjat que s’opti per la casella de l’Església Catòlica amb el lema “Ni un cèntim a qui et discrimina”, tenint en compte que la jerarquia eclesiàstica, qui gestiona aquestes aportacions, tenen una posició clarament LGTBfòbica.